logo ABM logo ABM ABM ongediertebestrijding ABM Ongediertebestrijding
KAD
VCA
EVM
Terug naar overzicht
Houtrotverwekkende schimmels

Zwam

×

Zwam


Algemeen Bestrijding Overige informatie

Algemeen

De gevaarlijkste zwam die we kennen is de huiszwam. Deze is werkelijk in staat om al uw houtwerk in huis in een ommekeer te vernietigen. Uiteraard gaat dit niet zomaar. De vochtigheid en de temperatuur dienen optimaal te zijn en dan moet er ook nog een besmetting plaatsvinden. Schimmeldraden kunnen zich over vele meters verspreiden, zelfs over beton en muren. Vaak moeten er bouwkundige maatregelen getroffen worden en moet de vochtigheids graad omlaag worden gebracht. Al het aangetaste hout moet worden verwijderd en zelfs nog een stukje van het gezonde hout. Kruipruimtes moet 10 cm worden uitgegraven om de sporen te verwijderen en wanneer de zwam op de muren zit zullen stuclagen moeten worden verwijderd en voegen schoon gekrapt worden. Daarna moet er een behandeling plaats vinden met een zwam dodend middel.

 

Bestrijding

Bij het constateren van zwam of bruinrot is het noodzakelijk een deskundig bedrijf in te schakelen. Hoewel ABM ongediertebestrijding alles weet van deze werkzaamheden, werkt deze ook vaak met andere gespecialiseerde zwambestrijders. Uiteraard kan ik u daar uitgebreid over informeren.

 

Overige informatie

Zorg altijd voor voldoende kruipruimte ventilatie. Ook al staat er water onder de houtenvloer hoeft dit bij voldoende ventilatie geen probleem te zijn. De houtvochtigheid mag nooit boven 20% komen. Liever nog lager. Op de afbeelding ziet u een voorbeeld van de kelderzwam.